50 χρόνια λαθρομετανάστευση – λαθροεισβολή

Kostas Vittas

Λες και πάνε ΟΛΟΙ στο ίδιο φροντιστήριο…Δεν εξηγείται αλλιώς. Αλλά φυσικό είναι. Αν είσαι μπροστά στην τηλεόραση τόσες ώρες τη μέρα δε χρειάζεται και πολύ για να μασάς την ίδια καραμέλα:

-«Η έξαρση τού ευρωπαϊκού εποικισμού είναι αποτέλεσμα τών ευρωπαϊκών αποικιών στις χώρες τού Τρίτου κόσμου.»,
-«Είναι εξαιτίας τών …πολέμων τού ΝΑΤΟ»,
-«Οι μετανάστες είναι το ιδιο με τούς Έλληνες τού ΄22»
-«Κι εμείς πήγαμε μετανάστες»
-«τα λεφτά για τούς ΛΑΘΡΟμετανάστες μάς τα δίνει η ΕΕ»,
-«δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι»,
-«γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βιαστες κι εγκληματίες;;,
-«και τι θέλετε να κάνουμε, να τους αφήνουμε να πνίγονται»
=======================
Μπορεί να τούς εξηγείς ΔΕΚΑ φορές τη μέρα, οτι δεν είναι δυνατόν οι Αφρικανοί να θυμήθηκαν μετα απο 3 και πλέον αιώνες τον ευρωπαϊκό εποικισμό και να θέλουν να τιμωρήσουν τούς Ευρωπαίους.
Μπορεί να τούς εξηγείς οτι σε όλο το ρού τής ιστορίας δεν υπάρχει λαός που να μην έχει κάνει εγκλήματα σε βάρος άλλων, γειτονικών ή μη, μπορεί να τούς δίνεις παραδείγματα χειρότερων αυτοκρατοριών από αυτη τής Βρετανικής, όπως ήταν η Οθωμανική ή η Μογγολική, αλλά σε καμμιά απο τις παραπάνω χώρες δε γίνεται εποικισμός, αλλά αυτοί θα συνεχίζουν να μασάνε την ίδια καραμελα. Το μυαλό τους, αδυνατεί να πάει πιο πέρα απο τα λεγόμενα τής Τατιάνας και τού Μπογδάνου.
Μπορεί να τούς λές οτι δε γίνεται Έλληνες να φεύγουν για δουλειά στην Αλγερία, και οι Αλγερινοί να έρχονται στην Ελλάδα ως ΛΑΘΡΟμετανάστες, αλλά αυτοί το «χαβά» τους. Μπορεί να τούς πεις χίλιες φορές οτι δε γίνεται να πηγαίνουμε ως τουρίστες στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο, στην Τυνησία αλλά οι λαοί όλων αυτών να…μεταναστεύουν παράνομα στη χωρα μας.
Μπορεί να τούς εξηγείς οτι οι Ελληνες πρόσφυγες τού 1922 έφυγαν και ήλθαν στη μητέρα Ελλάδα, έφυγαν αφού το μέτωπο είχε καταρεύσει και υπήρχε άτακτη υποχώρηση. Μπορεί να τούς εξηγείς οτι ναι κι μείς πήγαμε μετανάστες, αλλά πουθενά δεν απαιτήσαμε δωρεάν σπίτια, ξενοδοχεία, φαγητό, περίθαλψη, τρια γεύματα τη μέρα, χαρτζηλίκι, ρεύμα νερό, κι όλα πληρωμένα, δεν πηδήσαμε κανένα φραχτη ( ναι υπάρχουν εξαιρεσεις ) δεν κλείσαμε δρόμους απαιτώντας, δε βιάσαμε , δε σφαξαμε, δεν κλέψαμε, ούτε τα μωρά μας πετάξαμε για να εκβιάσουμε καταστάσεις.
Μπορεί να τούς λές οτι πρόσφυγας ΄λογίζεσαι μέχρι να φτάσεις στην ΠΡΩΤΗ ασφαλή χωρα, κι όχι μέχρι να δισχίσεις 100….χώρες για να φτάσεις στη….Φλόριντα…
Μπορεί να τούς δείχνεις δεκάδες αποτρόπαια βίντεο με φριχτά εγκλήματα που για αυτούς τούς λαούς και την κουλτούρα τους είναι ένα απλό τίποτα, αλλά αυτοί θα σού πουν «ναι αλλά ξέχασες οτι το 1952 είχε γίνει και στην Ελλάδα ένα παρόμοιο έγκλημα»
Μπορεί να τούς εξηγείς οτι πόλεμοι γίνονταν και θα γίνονται πάντα, αλλά αυτό δε δικαιολογεί την τεραστια μετακίνηση πληθυσμού που συμβαίνει τώρα. Μπορεί να τούς δείχνεις τις δηλώσεις ΔΙΚΩΝ τους ( Μουζάλας, Κοτζιάς, κλπ κλπ ) οτι δεν παίρνουμε δεκάρα τσακιστή απο την ΕΕ, αλλά αυτοί θα συνεχίσουν να επιμένουν στην άποψή τους, μπορεί να τούς εξηγείς οτι το «ΛΑΘΡΟ» δεν αφορά τον άνθρωπο, αλλά την ενέργεια που κάνει κάποιος ( ΛΑΘΡΟ+εμπόριο, ΛΑΘΡΟ+επιβάτης, ΛΑΘΡΟ+μετανάστης ) κι ότι και ο έμπορος και ο επιβατης και ο μετανάστης είναι άνθρωποι, αλλά αυτοί δεν ακούνε ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ…..

Φωτογραφία του Kostas Vittas.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s