Για το περιστατικό με 2 ροτβάιλερ που σκότωσαν 5χρονο αγοράκι: Τι πρέπει να τρώνε οι φίλοι μας σκύλοι και γάτες;

 

Είμαστε ό,τι τρώμε.
Ιπποκράτης

Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Εισροή αίματος, εκροήν πνεύματος κατεργάζεται. Ιπποκράτης
Ιπποκράτης

Η πολυφαγία και η κρεοφαγία αποχαυνώνουν τον νου και τον οδηγούν στην τρέλα
Θεόφραστος

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

 

Του Βασίλη Καφαταρίδη
Τα μικρά μας αδέλφια σκύλοι και γάτες πρέπει να ζουν στη φύση και όχι μέσα στα σπίτια, πρέπει να τρώνε μόνο φυσικές ζωντανές φυτικές τροφές και όχι μαγειρεμένες σάρκες-πτώματα όντων που σκότωσαν πριν μήνες και χρόνια κάποιοι επειδή υπάρχει ζήτηση.

Αν ένας σκύλος μεγάλος ο οποίος είναι συνέχεια δεμένος τρώει συνέχεια μαγειρεμένα πτώματα και μαγειρεμένες νεκρές φυτικές τροφές δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι άρρωστο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει μέσα του τρισεκατομμύρια παράσιτα μικρά και μεγάλα, όπως π.χ. ασκαρίδες, ταινίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μολύνει όλους τους ανθρώπους, ζώα και πουλιά και να μην επιτίθεται σε ανθρώπους.

Tα ζώα στη φύση, εκτός από πτωματοφάγα ζώα, όπως ύαινες , τσακάλια και γύπες, τρώνε μόνο ωμές ζωντανές τροφές. Γάτες και σκύλοι πρέπει να τρώνε μόνο φρούτα, λαχανικά, ξυρούς καρπούς και σπόρια.
Διαβάστε τι λέει Βίβλος (γέννηση, στοίχος 30), διαβάστε πως εξελίχθηκε ζωή στη γη, διαβάστε βιβλίο του James Pedan »Vegetarian Cats and Dogs»

 

Όλη η γη πριν εκατομμύρια χρόνια ήταν καλυμμένη με τροπικά δάση, ακόμα και στο Βόρειο και στο Νότιο Πόλο υπήρχαν τροπικά δάση και όλα τα ζώα και πουλιά ήταν φρουτοφάγα – τρώγανε μόνο τροπικά φρούτα. Στα κάρβουνα που βγάζουν σε κάποια νησιά στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό βρίσκουν απολιθωμένα φύλλα φοίνικα. Οι γεωλόγοι ξέρουν. Η φυσική διατροφή των ανθρώπων και όλων των ζώων και πουλιών του κόσμου είναι να τρώνε μόνο τροπικά φρούτα (βλ. Ελληνική Μυθολογία, βιβλίο του James Pedan «Vegetarian Cats and Dogs για ένα θηλυκό λιοντάρι που δεν ήθελε να φάει κρέας). Με τη αλλαγή του κλήματος ο άνθρωπος και πολλά ζώα άρχισαν να τρώνε κρέας.

Παλιά πριν 1,5 – 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχαν ζώα, δεν υπήρχαν άνθρωποι. Παλιά υπήρχαν μόνο μονοκύτταροι και πολυκύτταροι οργανισμοί που ζούσαν στα βάθη των ωκεανών οι οποίοι δεν είχαν πεπτικό σύστημα. Μετά εμφανίστηκαν ψάρια, φυτά, μέλισσες. Μετά δεινόσαυροι.Ύστερα λεμούριοι.  Με την αλλαγή του κλήματος και έλλειψη τροφής οι λεμούριοι χωρίστηκαν σε φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα. Δηλαδή και άνθρωποι (ζώα) και σκύλοι, και γάτες, και άλογα, και αγελάδες, και χιλιάδες άλλα φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα έχουν κοινή καταγωγή. Έχουν, αν προσέξουμε πάρα πολύ, πάρα πολλές ομοιότητες.

 

H προέλευση της ζωής

Χρονολόγιο της ανθρώπινης εξέλιξης

Αυτό ξέρω – αυτό λέω συνέχεια σε όλους – αυτή είναι η αλήθεια ότι «Όλοι άνθρωποι είναι αδέλφια μεταξύ τους, με τα ζώα έχουμε συγγένεια. Με τα ψάρια έχουμε συγγένεια, με τα φυτά -θάμνους, δένδρα, χόρτα- έχουμε συγγένεια, με τη γη και ουρανό έχουμε συγγένεια. Προερχόμαστε από τα ζώα και τα ψάρια. προερχόμαστε από τα φυτά, από τη Γη και Ουρανό.»

Τα σκυλιά και γάτες που τρώνε έτοιμες ζωικές τροφές, κροκέτες και νεκρές φυτικές τροφές είναι συνήθως άρρωστα και μεταδίδουν πολλές ασθένειες, όπως π.χ. εχινοκοκκίαση και ασκαριδίαση.
Στους φίλους μας πρέπει να δίνουμε μόνο φυτικές, ωμές – ζωντανές, ευκολοχώνευτες και δυναμωτικές τροφές, φρέσκα φρούτα τροπικά και ντόπια, λαχανικά, δημητριακά όπως αρακάς, καλαμπόκι, ρύζι, πλιγούρι, φαγόπυρο (ή μαυροσίταρο, ή χόντρος), σπόρια, όπως ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, ξηρούς καρπούς, καρπούζι, πεπόνι, σταφύλια. Οι σκύλοι και γάτες τρώνε σχεδόν τα πάντα, απλώς συνήθισαν τελευταία να τρώνε έτοιμες τροφές και δεν πεινάνε. Κάποτε, πριν τους παγετώνες, όλα τα ζώα και πουλιά στη γη ήταν φρουτοφάγα, τρώγανε μόνο τροπικά φρούτα.

James Pedan »Vegetarian Cats and Dogs»

Βίντεο με σκύλο που επιτίθεται σε ένα άλλο σκύλο μέσα στη πόλη 

 

Ποντίκια και ανθρώπινα αποφάγια. Γιατί ωμοφαγία;

Από το βιβλίο της Δρ. Ανν Γουίγκμορ «Γίνε γιατρός του εαυτού σου»,
σελ. 117 -119, Εκδόσεις «Διόπτρα»

Η εμπειρία ενός καλού μου φίλου, του Τζον Μακντόναλτ δείχνει τη σχεδόν ακατανίκητη κακή επίδραση που ασκούν οι ακατάλληλες τροφές στον οργανισμό μας. Πριν μερικά χρόνια, ο Τζον είχε ένα κατάστημα μικρών ζώων που ειδικευόταν στην ανατροφή λευκών ποντικιών. Πουλούσε ποντίκια κατά χιλιάδες, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τζον έτρεφε τα ποντίκια σε ένα περιφραγμένο χώρο, στον οποίο είχε τοποθετήσει μια μεγάλη μπάλα άχυρο. Μέσα στο ξερό αυτό χόρτο τα ποντίκια είχαν φτιάξει μια πραγματική «πολυκατοικία». Είχαν ανοίξει τούνελ και είχαν φτιάξει κρεμαστούς κήπους, πολυόροφες φωλιές και μπαλκόνια, όπου μεγάλωναν τα μικρά τους μέσα σε μια αρμονική ατμόσφαιρα συνεργασίας. Παντού επικρατούσε ειρήνη και ηρεμία.

Κάποια στιγμή ο Τζον άρχισε να ανησυχεί για τις αυξήσεις στις τιμές των δημητριακών με τα οποία έτρεφε τα ποντίκια και άρχισε να ψάχνει για κάποιο τρόπο που θα του επέτρεπε να μειώσει το κόστος. Ένας γείτονάς του είχε μια μεγάλη πανσιόν και προσφέρθηκε να του δίνει τα αποφάγια από το εστιατόριο της πανσιόν. Ο Τζον δέχτηκε ευχαρίστως μια και αυτό σήμαινε πως θα μεγάλωναν τα κέρδη του. Όταν όμως τα δημητριακά αντικαταστάθηκαν από τα αποφάγια, απλώθηκε παντού καταστροφή. Οι τροφές που έτρωγαν οι άνθρωποι κατέστρεψαν τη γαλήνη που επικρατούσε στην κοινότητα των ποντικιών και εξαφάνισαν κάθε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους. Καβγάδες ξέσπασαν μεταξύ τους και μέσα στους διαδρόμους της αχυρόμπαλας μαίνονταν πραγματικές μάχες. Μέχρι το τέλος της βδομάδας το δάπεδο του περιφραγμένου χώρου ήταν στρωμένο από νεκρά ποντίκια. Γονείς έτρωγαν τα μικρά τους και τα δυνατά ποντίκια σκότωναν τα πιο αδύνατα χωρίς καμιά πρόκληση.

Ο Τζον κατάλαβε ότι αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση θα καταστρεφόταν. Πέταξε λοιπόν τα αποφάγια και άρχισε να ταΐζει και πάλι τα ποντίκια με σπόρους. Τα αποτελέσματα της αλλαγής στο διαιτολόγιό τους έγινε γρήγορα φανερά. Σταμάτησε να βρίσκει σκοτωμένα ή μισοφαγωμένα ποντίκια. Η ιστορία αυτή δεν είναι φανταστική, αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη και πραγματική. Και αυτό που έκαναν οι ανθρώπινες τροφές στα ποντίκια, το κάνουν και στους ανθρώπους, ασκώντας την καταστροφική τους επίδραση σε μικρούς και μεγάλους.

Να και ένα άλλο περιστατικό που αποδείχνει το χάος που μπορεί να δημιουργήσουν οι ακατάλληλες τροφές. Στις αρχές του Μάη δυο λευκές γάτες, που ήταν αδελφές, γέννησαν και οι δυο μέσα στο συρτάρι ενός γραφείου. Τρέφονταν με μια ήπια, ξερή τροφή για γάτες, ανακατωμένη με φρεσκοκομμένο σιταρόχορτο. Μέσα στο συρτάρι επικρατούσε αρμονία και τα οχτώ γατάκια θήλαζαν το πολύτιμο γάλα, χωρίς να ξέρουν ποια από τις δύο γάτες είναι η μητέρα τους.

Στις 25 του Μάη, μετά από μια διαφήμιση που έδειξε η τηλεόραση, σταματήσαμε να δίνουμε στις γάτες τη συνηθισμένη τους τροφή. Στη θέση της τους δόθηκε κονσερβαρισμένο κρέας χωρίς σιταρόχορτο. Στις 31 του Μάη, οι δυο γάτες κυλιόνταν στο πάτωμα γρατσουνώντας η μια την άλλη και ματώνοντας τις λευκές τους γούνες. Εκείνο το βράδυ δεν τους δόθηκε κονσερβαρισμένο κρέας, αλλά η ήπια τροφή για γάτες με το σιταρόχορτο. Αυτό συνεχίστηκε για μερικές μέρες και μέσα σε μια βδομάδα οι δυο γάτες ήταν ξαπλωμένες και πάλι ειρηνικά στο συρτάρι και τάιζαν και οι δύο σε συνεργασία τα γατάκια. Το πείραμα επαναλήφθηκε άλλη μια φορά, για να βεβαιωθούμε ότι η αλλαγή στη διάθεση των ζώων οφειλόταν στην τροφή. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s