‎»Το ΚΚΕ το ενδιαφέρει να υπάρχει απέναντί του μια εξουσία, την οποία να μπορεί να την απειλεί, ώστε να την οδηγεί σε συναλλαγή. Μια εξουσία, που, αν την εξυπηρετήσει, να μπορεί να του αποδώσει κέρδος. Πώς γίνεται αυτό; Με τον εξής απλό τρόπο. Στην αστική δημοκρατία η βασική μονάδα είναι ο πολίτης. Η μαζικότητα των αντιδράσεων είναι το άθροισμα των αντιδράσεων των μονάδων. Συγκυριακά δηλαδή συγκεντρώνονται «μονάδες» με τυχαία κριτήρια και αυτό τους επιτρέπει να δίνουν συλλογικότητα στις αντιδράσεις τους.
Όλη αυτή η δραστηριότητα όμως είναι «χύμα», εφόσον οι αντιδρώντες δημοκράτες είναι ομοϊδεάτες και διαμαρτύρονται για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Οι οικοδόμοι διαμαρτύρονται για τα ασφάλιστρα, οι συνταξιούχοι για τις συντάξεις, οι εργάτες της χημικής βιομηχανίας για τα ειδικά επιδόματα κλπ.. Όλοι δημοκράτες με συγκεκριμένα αιτήματα προς την εξουσία. Όταν όμως η πλειοψηφία της αντίδρασης είναι «χύμα», υπάρχει χώρος για δραστηριοποίηση οργανωμένων «μειοψηφιών». Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι του ελέγχου της αντίδρασης το ΚΚΕ.
Η οργάνωσή του και η συλλογικότητά του επιτρέπουν σ’ αυτό να «παρεισφρέει» σε αντιδράσεις ιδεολογικών αντιπάλων του και να τις καπελώνει. Έχει έτοιμη «φασόν» την επιχειρηματολογία της διεκδίκησης, αλλά, και μόνον που υπάρχει στην πορεία, θέτει θέμα ιδεολογίας. Εκεί βραχυκυκλώνουν όλα. Ο δημοκράτης, που διαμαρτύρεται για ένα επίδομα, αρνείται να συνεχίσει να διαμαρτύρεται, όταν στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται ιδεολογικοί του αντίπαλοι. Για ένα επίδομα αρνείται να στηρίξει αυτούς που, χωρίς να τον ρωτήσουν, μπήκαν μπροστά, υποτίθεται για να το διεκδικήσουν. Για λίγα χρήματα αρνείται ν’ απαρνηθεί τη δημοκρατία. Το αποτέλεσμα; Η αντίδραση «ξεφουσκώνει». Οι δημοκράτες πηγαίνουν στα σπίτια τους και στον δρόμο μένουν τα «συντρόφια» να διαμαρτύρονται στα «αφεντικά» τους. Η πλειοψηφία εγκαταλείπει και η μειοψηφία μονοπωλεί την αντίδραση.
Σχόλια στο Facebook
Manos Tam με απλα λογια δηλαδη το ΚΚΕ ειναι σαν το κυλοτακη, ψαχνει κωλο να το αναδειξει
Maria Chrysostomidu

Ενδιαφέρων, δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι, αλλά τελικά με την στάση τους αυτό μας δείχνουν. Το ΚΚΕ έτσι φαίνεται να είναι το προνομιακό κομμάτι του συστήματος, που μας κυβερνά ή καλύτερα χειραφετεί τόσες δεκαετίες τώρα.Είναι η αντιπολίτευση των αχρήστων και αχρείαστων. Όλοι τους αποφεύγουν και αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι είναι οι μόνοι σωτήρες της εργατικής τάξης. Προς το παρών όμως δεν έχουν σώσει κανέναν, εκτός από τον εαυτό τους. Για αυτό και έχουν καταρρεύσει όλες οι πρώην χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, που της κυβερνούσαν με την σιδερή γροθιά οι κομμουνιστές. Και αν δούμε αυτές τις χώρες που έχουν απομείνει , θα δούμε μόνο δικτατορία και εξαθλίωση. Τελικά η ύλη αν δεν συνοδεύεται από πνεύμα και πολύ αγάπη προς τον συνάνθρωπο δεν κάνει τίποτα, και ο μαρξισμός και ο κομμουνισμός είναι η αποθέωση της ύλης. Όπως και ο ακραίος φιλελευθερισμός. Στο ένα η εξουσία μόνο σε κρατικά χέρια, στο άλλο μόνο σε ιδιωτικά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λίγοι στην εξουσία και στην απόλαυση και πολλοί στην φτώχεια, εξαθλίωση και στην μιζέρια της καθημερινότητας χωρίς μέλλον.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s