Κόμμα υπέρ των ζώων (στην Ολλανδία)

Σας παραθέτω άρθρο το οποίο είχε ως «πηγή» το ΑΠΕ και το διάβασα στο Otenet.gr

Οι φιλόζωοι θριαμβολογούν για την «παγκόσμια πρώτη» εκλογής υποψηφίων Κόμματος υπέρ των Ζώων στις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία

Τα ζώα απέκτησαν, για πρώτη φορά, τη δική τους φωνή σε κοινοβούλιο, με την εκλογή δύο υποψηφίων του Κόμματος υπέρ των Ζώων (PvdD) στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία. Η ηγέτις του κόμματος Μαριάνε Τίμε έκανε λόγο για «ιστορική ρήξη» με το παρελθόν, ενώ η υπαρχηγός της Εστερ Ούβεχαντ χαρακτήρισε την επιτυχία αυτή των φιλόζωων «μοναδική στον κόσμο». Το Κόμμα υπέρ των Ζώων, το οποίο έχει ηλικία δύο ετών, κηρύσσει ότι τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, είναι όντα που διαθέτουν συνείδηση και αισθήματα και επομένως έχουν και αυτά το ηθικό δικαίωμα να διεκδικούν σεβασμό από τον κυρίαρχο του σύμπαντος άνθρωπο. Η Τίμε υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους της να εργασθεί «για να δοθεί μία πραγματική ευκαιρία στην κοινωνία για τα ζώα» και προέβλεψε ότι η ψήφος τους «αρχίζοντας από την Ολλανδία, θα αλλάξει τον κόσμο, με μικρά, αλλά αποφασιστικά βήματα». Ενας από τους πρώτους στόχους που θα διεκδικήσει το Κόμμα υπέρ των Ζώων είναι να σταματήσει ο ευνουχισμός χωρίς αναισθητικό των 7 εκατομμυρίων περίπου χοίρων που στειρώνονται κάθε χρόνο στην Ολλανδία — μία πρακτική που επιεικώς χαρακτηρίζεται από τους φιλόζωους βάναυση.
24/11/2006 12:03 πμ

Δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ή έστω να ελπίζετε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο κι εδώ???!!!…

(Σχετική αναφορά υπάρχει και στο σημερίνό φύλο των ΝΕΩΝ & του ΒΗΜΑΤΟΣ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
«Κόμμα υπέρ των Ζώων»

Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση απέκτησαν για πρώτη φορά τα… ζώα. Την περασμένη εβδομάδα, στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας, το «Κόμμα υπέρ των Ζώων» εξέλεξε δύο βουλευτές. Το Κόμμα υπέρ των Ζώων κηρύσσει ότι τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, είναι όντα που διαθέτουν συνείδηση και αισθήματα και επομένως οφείλουμε να τα σεβόμαστε. Ενας από τους πρώτους στόχους του Κόμματος είναι η διακοπή της βάναυσης πρακτικής του ευνουχισμού χωρίς αναισθητικό των επτά εκατομμυρίων χοίρων που στειρώνονται κάθε χρόνο στην Ολλανδία.

kathimerini.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s