Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες στον κόσμο?

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν είναι αντισημίτης.

Αρθρο του εκδότη της «Ε» και της «Κ.Ε.», Θανάση Τεγόπουλου, με αφορμή την υπόθεση Θεοδωράκη, για τη χρησιμοποίηση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ της κατηγορίας του αντισημιτισμού, προκειμένου να εκβιάζεται η στήριξη-ή, τουλάχιστον, η σιωπηρή αποδοχή – της παράνομης πολεμικής δράσης τους από τη διεθνή κοινή γνώμη.

Μορφές ρατσισμού

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Μίκη Θεοδωράκη για τη σύγκριση Ελλήνων και Εβραίων, διαμέσου των αιώνων έως σήμερα, δεν είχαν κανένα βάρος και καμία πολιτική σημασία. Ούτε από τη θέση του μεγάλου συνθέτη ούτε από τη φύση τους. Οι αντιδράσεις όμως από το Ισραήλ, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα και τον κ. Τόμας Μίλερ έχουν. Είναι χαρακτηριστικές ενός παγκόσμιου κλίματος και μιας συντονισμένης στρατηγικής.

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του αντισημιτισμού απαγγέλλεται με κάθε ευκαιρία εναντίον όποιου τολμήσει να εκφέρει οποιαδήποτε αρνητική κρίση για το Ισραήλ. Οταν η επιθετική πολεμική πολιτική του Αριέλ Σαρόν εναντίον των Παλαιστινίων, σε κατεχόμενα εδάφη, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, καθημερινά, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγέλλουμε μόνο τους παλαιστίνιους καμικάζι. Αν δεν το κάνουμε, αναγνωρίζοντας το δίκιο του Ισραήλ στην εκδίκηση, είμαστε αντισημίτες. Ξεχάσαμε το Αουσβιτς.

ΑΝ ΔΕΝ πιστεύουμε στην εκδίκηση, στο «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος», είμαστε αντισημίτες. Δεν σεβόμαστε τις εβραϊκές παραδόσεις. Αν πούμε ότι η πολιτική Σαρόν υπερβαίνει και τη βιβλική ρήση που περιόριζε την ανταπόδοση σ’ αυτόν που έκανε την προσβολή και στο ίδιο μέτρο, είμαστε αντισημίτες. Αποβλέπουμε στην καταστροφή του Ισραήλ, κάμπτοντας το πολεμικό του φρόνημα. Ξεχνάμε ότι οι καμικάζι είναι ήδη νεκροί, άρα πρέπει να σκοτωθούν άλλοι για να φοβηθούν οι υπόλοιποι (άλλο αν δεν φοβούνται και αυτοκτονούν κι αυτοί, με τη σειρά, σκοτώνοντας και άλλους).

Η ΠΡΟΣΔΕΣΗ της πολιτικής Σαρόν στο άρμα του δόγματος Μπους, που ακολουθεί ακριβώς την ίδια λογική της ασύμμετρης εκδίκησης, με παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, οδηγεί στη σύνδεση της κατηγορίας του αντισημιτισμού με εκείνην του αντιαμερικανισμού. Η αλληλοϋποστήριξη των δύο μερών του πολεμικού διδύμου είναι παντού δεδομένη. Εκδηλώθηκε και εδώ με την παρέμβαση του κυρίου Μίλερ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν είναι αντισημίτης. Κανένας δεν ξεχνάει την τραγωδία των Εβραίων. Κανένας δεν ξεχνάει τις μεγάλες προσωπικότητές τους. Η κατηγορία του αντισημιτισμού -όπως και του αντιαμερικανισμού- είναι ένα στρατηγικό όπλο για να εκβιάζεται η υποστήριξη της παράνομης πολεμικής δράσης της κυβέρνησης Σαρόν -όπως και του προέδρου Μπους. Ή τουλάχιστον η ανοχή τους.

Η ΑΝΑΣΚΕΥΗ των δηλώσεων Θεοδωράκη και η διευκρίνιση ότι με την αναφορά στη «ρίζα του κακού» εννοούσε την πολιτική Σαρόν, ήταν αυτό ακριβώς που δεν συμφέρει τη συντονισμένη αμερικανοϊσραηλινή στρατηγική. Ο λόγος για τη συμμαχία του Καλού εναντίον της συμμαχίας του Κακού δεν είναι, άλλωστε, του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι του προέδρου Μπους.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ευθύνη που καταλογίζεται με παράνομους βομβαρδισμούς και μαζικές ανθρωποκτονίες σε ολόκληρους λαούς πρέπει να αναλαμβάνεται και από αυτούς που την καταλογίζουν στους άλλους. Αν τους αποδοθεί λεκτικά μόνο ή με διαδηλώσεις, από τρίτους, καταγγέλλεται ως αντισημιτισμός ή ως αντιαμερικανισμός.

Η ΣΥΝΟΧΗ των Ισραηλιτών, σ’ όλο τον κόσμο, ήταν και είναι τόση ώστε προκαλεί την αντίδραση εναντίον τους ως συνόλου, για πράξεις μερικών και μάλιστα κυβερνώντων. Η αντίδραση είναι κατακριτέα, αλλά την προκαλούν οι ίδιοι συλλογικά. Ο αντισημιτισμός είναι μια μορφή ρατσισμού. Ο σημιτισμός το ίδιο.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 16/11/2003
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες στον κόσμο?
Το κράτος του Ισραήλ και Διεθνής Σιωνισμός

 Οι μεγαλύτεροι αντισημίτες στον κόσμο – Το κράτος του Ισραήλ 
και ο Διεθνής Σιωνισμός – Δολοφόνοι των παιδιών
Δολοφόνοι των λαών 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s