Βουλευτικές εκλογές – ένα πλήγμα στη Δημοκρατία

Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα και σημερινή Φασιστική Democracy

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου του 2009, οι 9.8 εκατομμύρια περίπου Έλληνες και Ελληνίδες θα ψηφίσουν τους ιμπεριαλιστές και τυράννους των λαών. Όπως σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, έτσι και τώρα ο Ελληνικός λαός θα ψηφίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τους αρπαχτικούς, τους κλέφτες, τους τυράννους των λαών. Ό,τι και να ψηφίζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες θα βγει ή Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άλλο κόμμα. Και να μην μπορεί να έχει αυτοδυναμία η κυβέρνηση, θα έχει πλειοψηφία, θα έχει υποστήριξη του κατευθυνόμενου από απέξω ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. – ηγέτες οι οποίοι πέρσι παραλίγο θα οδηγούσαν τους Έλληνες στον εμφύλιο πόλεμο και στη διάλυση της Ελλάδας.
Αυτό θέλουν οι εχθροί της Ελλάδος, οι ιμπεριαλιστές, οι πεινασμένοι για το χρήμα και την εξουσία οι πλούσιοι της Γης, οι εχθροί όλων των λαών -να διαιρούν και να βασιλεύουν, και να περνάνε τα σχεδιά τους. Οπότε το ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία θα έχουν περισσότερες έδρες και θα κάνουν αυτό που θέλουν οι τύραννοι των λαών.
Πιστεύω και είμαι σύμφωνος με τον Παναγιώτη Τραϊανό, πρόεδρο του ΕΑΜ Β και με όλους τους πατριώτες και πατριώτισσες, αγωνιστές και ερευνητές, ότι πρέπει να φέρουμε στην Ελλάδα Γνήσια Δημοκρατία των Αρχαίων Ελλήνων, την Άμεση Δημοκρατία στην οποία ο λαός θα εκλέγει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και οι βουλευτές θα βγαίνουν με κλήρο, σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος, απλοί άνθρωποι, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι και να παίρνουν μισθό του απλού εργάτη -1000 ευρώ π.χ.
Και για να φέρεις Γνήσια Δημοκρατία πρέπει να απέχεις από της στυμμένες και εχθρικές για την Δημοκρατία εκλογές για τους λόγους που ανέφερα πάνω.
Δεν έχουμε Δημοκρατία αλλά εχθρική, αντιδημοκρατική Democracy, το κατασκεύασμα των βασιλιάδων και των βασιλισσών, των τυράννων των λαών.

Βασίλης Καφαταρίδης

Σχετικά Άρθρα:

Κλεισθένης 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Κλεισθένης ήταν Αθηναίος πολιτικός με δράση στο τέλος του 6ου αι. π.Χ. Μετά την έξωση του Πεισίστρατου, ανέλαβε να μεταρρυθμίσει το πολίτευμα της Αθήνας και να το καταστήσει δημοκρατικότερο. Χώρισε τους Αθηναίους σε 10 φυλές με δέκα δήμους η καθεμιά. Σε κάθε φυλή φρόντισε να ανήκουν πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής και έτσι οι πλούσιοι ευγενείς έπαψαν να αποτελούν μόνοι τους μια ισχυρή τάξη και αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Ο Κλεισθένης έδωσε όλη την εξουσία στην εκκλησία του δήμου. Από αυτήν εκλέγονταν και οι 10 στρατηγοί που διοικούσαν όχι μόνο το στρατό αλλά και το ίδιο το κράτος. Η βουλή των 400 του Σόλωνα αντικαταστήθηκε από νέα βουλή με 500 βουλευτές. Αυτοί έβγαιναν κάθε χρόνο με κλήρο 50 από κάθε φυλή. Έτσι, όλοι οι πολίτες είχαν πιθανότητα να γίνουν κάποτε βουλευτές. Έργο της βουλής ήταν να προετοιμάζει τα θέματα που θα συζητούσε η εκκλησία του δήμου. Επίσης, ο Κλεισθένης, για να προστατέψει το νέο πολίτευμα, καθιέρωσε τον οστρακισμό. Κάθε πολίτης έγραφε πάνω σε ένα κομμάτι από σπασμένο αγγείο (όστρακο) το όνομα του πολιτικού που τον θεωρούσε πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Μετρούσαν κατόπιν τα όστρακα και εξόριζαν για 10 χρόνια όποιον είχε συγκεντρώσει 6 χιλιάδες όστρακα με το όνομά του. Έτσι γεννήθηκε στην Αθήνα η δημοκρατία, το πολίτευμα που δίνει σε όλους του πολίτες το δικαίωμα αλλά και το καθήκον να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση του κράτους. Η δημοκρατία ήταν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Έτσι έπαψαν η συγγένεια και η καταγωγή να παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της Αθήνας. Με το μέτρο αυτό ο Κλεισθένης <>, όπως έγραψε αργότερα ο Αριστοτέλης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s