Προς Κίνημα Οικολόγων Ελλάδας Αίτηση διαγραφής από μέλος Οικολόγων Ελλάδας

Βασίλης Καφαταρίδης
27-05-2009

Λόγο απαράδεκτης στάσης του Κ. Παπανικόλα ζητάω την διαγραφή μου από μέλος Οικολόγων Ελλάδας. Ενώ πριν 1,5 μήνες, όταν ήρθε ο Παπανικόλας στη Θεσσαλονίκη και με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι θα είναι αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και να συναντηθούμε στη Διεθνή Έκθεση. Είπε … «έλα να κάνουμε μαζί την επανάσταση των Vegetarian» (εγώ του είπα ότι πρέπει να κάνουμε επανάσταση των Vegan). Πήγα στην έκθεση και μιλήσαμε για τις ευρωεκλογές και μου είπε ότι θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Ελλάδας και να βγάλω εγώ προεκλογικά φυλλάδια, κείμενα.
Από τότε δεν υπήρχε μέρα που δεν μιλήσαμε για τις ευρωεκλογές.
Όταν τον ρώτησα πριν περίπου δύο βδομάδες ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μου είπε ότι θα είναι ένας καθηγητής. Τον ρώτησα αν ο καθηγητής είναι χορτοφάγος, vegetarian ή vegan, αν τρώει αυγά και γαλακτοκομικά, μου είπε ότι δεν είναι βίγκαν. Και εγώ του είπα ότι το γάλα είναι φόνος, ότι άνθρωποι που καταναλώνουν ζωικές τροφές διατηρούν την αλυσίδα βασανισμού και άγριας σφαγής των ζώων, ότι όταν εμείς πίνουμε το γάλα της αγελάδας ο κτηνοτρόφος στο τέλος θα σφάξει την αγελάδα και το κρέας θα πουληθεί στις κρεαταγορές και κρεοπωλεία, οπότε στην πραγματικότητα είμαστε υπέρ της κρεοφαγίας, οπότε στην πραγματικότητα είμαστε υπεύθυνη στο φόνο των αγελάδων. Είπα ότι οι κότες κάνουν αυγά για να γίνουν αργότερα κοτοπουλάκια, ότι όταν τρώμε αυγά τις κότες οι πτηνοτρόφοι μετά δεν θα σφάξουν ; Θα σφάξουν.
Έστειλα άρθρα, κείμενα για τους 48 λόγους για να γίνεις ολικά χορτοφάγος από σήμερα και είπα ότι δεν πρέπει να είναι ο επικεφαλής των Οικολόγων άτομο που δεν είναι οικολόγος, άτομα που συμβάλλουν στη διατήρηση αλυσίδας βασανισμού και φόνων ζώων, άτομα που προκαλούν την οικολογική καταστροφή.
Μετά από κάποιες μέρες τον ρώτησα ποιος τελικά θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και μου είπε ότι θα είναι ο ίδιος. Τον ρώτησα αν πίνει γάλα ο ίδιος, αν τρώει αυγά κτλ. και μου λέει όχι, δεν πίνω το γάλα λέει και δεν τρώω αυγά. Εγώ του είπα ότι διάβαζα τα διαφημιστικά βιβλιαράκια του (67 σελίδες), άλλα άρθρα και βιβλία του και δεν διάβασα πουθενά να λες ότι πρέπει να καταργήσουμε την κτηνοτροφία, δεν μίλησες πουθενά ότι οι κατανάλωση ζωικών προϊόντων συμβάλλει στη διατήρηση αλυσίδας βασανισμού και φόνων ζώων, δεν μίλησες πουθενά για αποχή από όλες τις ζωικές τροφές, δεν μίλησες πουθενά για την απελευθέρωση όλων των ζώων από το ανθρώπινο ζυγό, ενώ εγώ από το 2002 παντού μιλάω, γράφω για την γενοκτονία των βοοειδών, μιλάω, γράφω για την γενοκτονία των προβάτων, για την γενοκτονία των αίγων, των πτηνών και των ψαριών. Μιλάω, γράφω για αποχή από όλες τις ζωικές τροφές, για τη Ηθική Παιδεία, Πολιτισμό, αγάπη και συμπόνια προς όλα τα πλάσματα της γης, για την οικολογία, ουμανισμό, για τα ίσα δικαιώματα στα ζώα.
Στο τέλος χωρίς να μου πει τίποτα (ενώ μιλούσαμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τις ευρωεκλογές, για τα άτομα που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο, μαθαίνω 22 του μηνός το βράδυ από την ιστοσελίδα του κινήματος ότι εγώ δεν είμαι καν στο ψηφοδέλτιο, ενώ στις 21 και 22 Μαΐου – μετά από πολλές μέρες αμφιβολίας αν θα είμαι τελικά υποψήφιος (έλεγα μέσα μου από πριν να μην ακούσω τον Παπανικόλα να κυκλοφορήσω από τότε τα δικά μου προεκλογικά φυλλάδια – το λάθος μου), άρχιζα να στέλνω παντού το βιογραφικό μου.
Είσαι απαράδεκτος Κωνσταντίνε. Ήταν τόσο δύσκολο να μου πεις ότι δεν θα είμαι τελικά υποψήφιος; Ενώ μπορούσες να μου πεις να ξέρω ότι τελικά δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν μου είπες τίποτε. Αφού κάθε μέρα μιλούσαμε για τις ευρωεκλογές, για το ποιοι πρέπει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Ελλάδας.
Αντί να βάλεις στο ψηφοδέλτιο άτομα οικολόγους που προσπαθούν να κάνουν καλό στη φύση, στα ζώα, στους ανθρώπους, άτομα που παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων, έβαλες άτομα που δεν έχουν ιδέα από την οικολογία, άτομα που συμβάλλουν στη οικολογική καταστροφή, άτομα που συμβάλλουν στα βάσανα και φόνο δισεκατομμυρίων όντων, από τους 22 υποψήφιους – 20 υποψήφιοι κρεοφάγοι.
Να σε καλά κ. Κ. Παπανικόλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s