Αυτοβιογραφία. Πως έγινα χορτοφάγος (vegetarian) – Γιατί είμαι ολικά χορτοφάγος (vegan)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη Τζαμπούλ του Καζακστάν. Φοίτησα στην Ανώτερη Σχολή Μεταλλείων της πόλης Καρατάου στο κλάδο «Βιομηχανικής και Αστικής Οικοδόμησης» και πήρα πτυχίο Τεχνολόγου Δομικών Έργων. Εργάσθηκα ως Τεχνολόγος Δομικών έργων σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, ως μηχανικός ασφαλείας έργων και προσωπικού και ανωτέρου βαθμού μηχανικός.
Το 1979 μαζί με την οικογένειά μου μετακόμισα στη πόλη Νοβοροσσίσκ της Ρωσίας. Το 1990 εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Ελλάδα.
Το 1995 μετά από μια «θεραπεία» με φάρμακα ενός γιατρού του Ι.Κ.Α. για πόνους στη μέση έπαθα έλκος του στομάχου και του δωδεκαδάχτυλου. Νοσηλεύτηκα για 10 μέρες στο νοσοκομείο. Μετά από μια προσωρινή βελτίωση το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά. Έκανα ξανά θεραπεία με φάρμακα – ισχυρά αντιβιοτικά, άλλα μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα. Έτσι πάλευα αυτήν την αρρώστια 3 χρόνια.
Ήξερα τους κινδύνους που κρύβουν οι θεραπείες με φάρμακα, ότι τα φάρμακα δηλητηριάζουν τον οργανισμό. Σκέφτηκα, ότι έπρεπε να κάνω κάτι άλλο, κάτι φυσικό. Διάβασα σε ένα βιβλίο για το «γνώθι σαυτόν» – γνώρισε τον εαυτό σου – παλιό γνωμικό γραμμένο στο υπέρθυρο της πύλης των Δελφών και το γνωμικό «χάνονται στη γνώση της εξωτερικότητας, που τους κάνει να είναι όλο και περισσότερο ξένοι προς τον εαυτό τους» του Jean Brun. Άρχισα να ψάχνω τι είναι φυσικό για τον άνθρωπο και τι είναι αφύσικο, πια είναι η φυσική διατροφή του και γενικά όλα για τον άνθρωπο.
Σκέφτηκα, ότι επειδή σύμφωνα με τους επιστήμονες, πριν εκατομμύρια χρόνια όλη η γη, ακόμα και στο Βόρειο και στο Νότιο Πόλο (Αρκτική και Ανταρκτική) ήταν καλυμμένη με τροπικά δάση και οι πρόγονοι του ανθρώπου, οι πίθηκοι, για εκατομμύρια χρόνια ζούσαν εκεί, αυτοί (οι πρόγονοι) τρέφονταν με καρπούς του δάσους. Σκέφτηκα ότι η φυσική διατροφή του ανθρώπου είναι η καρποφαγία.
Το 1993 σε μια ρώσικη εφημερίδα διάβασα ένα άρθρο μιας καθηγήτριας Ιατρικής η οποία έλεγε ότι «Το στομάχι του σημερινού ανθρώπου είναι τάφος για ψόφια ζώα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρρωστήσει».
Διάβασα ένα βιβλίο της κυρίας Γ. Σατάλοβα, καθηγήτριας Ιατρικής Πανεπιστημίου Μόσχας με 50 χρόνια πείρα, χορτοφάγο και φυτοθεραπεύτρια, η οποία έγραφε για καταπληκτικές αντοχές των χορτοφάγων, για φυσικές θεραπείες από χρόνιες και βαριές ασθένειες. Εκεί που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα οι συμβατικοί γιατροί και στέλνανε τους ασθενείς να πεθάνουν στα σπίτια τους, αυτή με τις δικές της μεθόδους τους έκανε να γίνουν όλοι καλά.
Διάβασα κάπου ότι όλες οι τροφές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στην 1η ύλη και στη 2η ύλη. Η 1η ύλη είναι όλα τα φυτικά και η 2η ύλη – όλα τα ζωικά. Ας πούμε οι αγελάδες τρώνε χόρτα, που είναι η 1η ύλη και με το μεταβολισμό τα χόρτα μετατρέπονται στους μυς και στο γάλα – 2ης ύλης. Ο σύγχρονος άνθρωπος συνήθως τρέφεται με τροφές επεξεργασμένες, δυσκολοχώνευτες – 2ης ύλης – κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, στις οποίες έχει γίνει ο μεταβολισμός.
Επηρεάστηκα από τον Πατέρα της Ιατρικής τον Ιπποκράτη, ο οποίος έλεγε ότι «Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου και το φαρμακό σου να είναι η τροφή σου».
Διάβασα βιβλία του Δρ. Ηλία Πέτρου για τις φυσικές θεραπείες, για τους αρχαίους Αιγύπτιους, οι οποίοι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να αμαρτήσουν τρώγοντας κρέας. Μόλις το διάβασα αυτό, άλλαξα τη διατροφή μου. Στην αρχή, το 1998, «έκοψα» τα κρέατα (βλέπε μαγειρεμένα πτώματα), και το 1999 – όλα τα γαλακτοκομικά, αυγά και ψάρια (νεκρές σάρκες και αυτές). Μετανιώνω που έτρωγα πτώματα ζώων για 42 χρόνια. Ντρέπομαι γι’ αυτό.
Δεν είχα τη σωστή παιδεία, δεν είχα τη σωστή Θρησκεία, δεν διάβασα μέχρι το 1997-1998 κανένα σωστό βιβλίο, δεν είχα κατάλληλες γνώσεις, δεν είχα και δεν έχω σωστό περιβάλλον γύρω μου. Δεν είχα κανέναν δάσκαλο, καθηγητή δίπλα μου να μου πει ότι είναι ανήθικο να προκαλείς πόνο και βάσανα στα κατώτερα πλάσματα, να μου πει ότι κάθε ψυχή είναι ιερή, ότι είναι βάρβαρο και απάνθρωπο να σκοτώνεις και να τρως κάποιον άλλον.
Μετά από περίπου 40-50 μέρες που «έκοψα» όλα τα ζωικά, άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει η λέξη γεύση. Έτρωγα το καρπούζι και έλεγα «αμάν, τι νόστιμο που είναι». Έτρωγα το πεπόνι – το ίδιο. Βελτιώθηκε η υγεία μου, η φυσική κατάσταση. Σταμάτησαν οι ενοχλήσεις στο στομάχι και δεν χρειαζόταν να κάνω θεραπείες.
Συνειδητοποίησα, ότι αλλάζοντας τη διατροφή, άλλαξε και η συμπεριφορά μου πρώτα απέναντι στα ζώα και στη συνέχεια στους ανθρώπους και στη φύση.
Άλλαξα εντελώς.

Για μένα τώρα τα ζώα είναι οι καλύτεροι μου φίλοι μου και εγώ δεν θέλω να κάνω κακό στους φίλους μου, δεν θέλω να δολοφονούνται εξαιτίας μου τα μοσχαράκια, τα γουρουνάκια, τα κοτοπουλάκια. Η καρδιά μου πλημμυρίζει όλο και περισσότερο από απέραντη αγάπη και συμπόνια προς όλα τα πλάσματα της γης, πλημμυρίζει από αγάπη και σεβασμό στη φύση.
Για μένα τώρα το κρέας είναι πόνος, φόνος, έγκλημα, κανιβαλισμός, νεκροφαγία, ηθική σχιζοφρενία, σάρκες, πτώματα, πρόσωπα, μωρά, παιδιά, οικογένειες ….και εγώ δεν θέλω να τρώω μωρά, παιδιά, σάρκες, πτώματα και να είμαι συνένοχος στο φόνο κακόμοιρων όντων που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο γένος. Θέλω να είμαι Άνθρωπος.

Υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε μόνο φρούτα. Fruitarians.
Υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε μόνο ωμές, μη μαγειρεμένης τροφές. Raw foodists.
Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μόνο με το οξυγόνο και ηλιακή ενέργεια. Hλιοφάγοι ή Aεροφαγήτες – Breatharians…και εμείς θα συνεχίζουμε στον εικοστό πρώτο αιώνα να τρώμε οικογένειες, μωρά, παιδιά, σάρκες, πτώματα;
Γιατί; Δεν έχουμε να φάμε; Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία φυτικών τροφών που δίνουν δύναμη και ενέργεια.
Χειμώνα – καλοκαίρι βρίσκεις πάμπολλα δημητριακά, πάμπολλα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και χόρτα.
Δεν χριζόμαστε και τόσες τροφές.
Ο ρινόκερος τρώει μόνο φύλλα και κλαδιά ενός θάμνου, ζυγίζει περίπου 1.5 τόνους και έχει μια τεράστια δύναμη.
Το άλογο τρώει μόνο χόρτα και δημητριακά, έχει το πιο όμορφο σώμα στον κόσμο και τρέχει με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο γορίλας τρώει μόνο φρούτα, ρίζες και διάφορα φύλλα ωμά και έχει δεκαπλάσια δύναμη από τον άνθρωπο.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να κτίσουν τις πυραμίδες, μετέφεραν για δεκάδες χιλιόμετρα και ανέβαζαν πάνω όγκους 40 – 80 τόνους και παραπάνω χωρίς βοήθεια γερανών και φορτηγών και τρώγανε ραπανάκια, κρεμμύδι, σύκα και σκόρδο.
Οι Times του Λος Άντζελες και η Weekly World News δημοσίευσαν άρθρο για ένα άτομο που ζει στη Κίνα ονόματι Wu Yunging. Ο κ. Yunging το 1980 ήταν 142 ετών. Το άρθρο περιλαμβάνει μια φωτογραφία του που οδηγεί το ποδηλατό του.
Όταν πέρασε από συνέντευξη για τη διατροφή του, απάντησε…«τρώω καλαμπόκι, ρύζι, γλυκές πατάτες και άλλα φρούτα και λαχανικά».
Στο Rig – Veda, το αρχαιότερο θρησκευτικό κείμενο που καταγράφηκε στη γη, διαβάζουμε ότι τα ανθρώπινα όντα στην προϊστορία δεν έτρωγαν τροφή καθόλου. Οι άνθρωποι άρχισαν την τροφή ως πηγή ενέργειας πολύ έπειτα στη χρονική διαδρομή. Γράφεται ότι σε εκείνο το μακρόχρονο απόμακρο παρελθόν οι άνθρωποι που έτρωγαν τροφή υποτιμόντουσαν με οίκτο.
Οποιαδήποτε ύπαρξη είναι σε καλή πνευματική κατάσταση πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργεί αφθονία ενέργειας για να λειτουργήσει το σώμα χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική πηγή ενέργειας (Larry Spencer «Διατροφή: Το Μυστικό Όπλο Μυστική Γνώση Για Τη Διατροφή Και Την Υγεία Σας»)….και εμείς θα συνεχίζουμε να είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα τύραννοι και κανίβαλοι;
Για μένα τώρα τα ζώα είναι οι καλύτεροι μου φίλοι, γιατί τα ζώα δεν βάζουν φωτιές στο δάσος, τα ζώα δεν βάζουν φόλες, τα ζώα δεν πετάνε σκουπίδια από δω και από εκεί, τα ζώα δεν μολύνουν αέρα, νερό, έδαφος, τρόφιμα, λίμνες, ποτάμια, θάλασσες, διάστημα με τοξικά απόβλητα και σκουπίδια, τα ζώα δεν παίρνουν μίζες και φακελάκια, δεν λένε ψέματα, δεν κοροϊδεύουν, δεν κάνουν πολέμους, δεν ρίχνουν πυραύλους, ατομικές βόμβες, δεν ισοπεδώνουν πόλεις, χωριά, κράτη, δεν σκοτώνουν εκατομμύρια ομοίους τους,…δεν…, …δεν…, …δεν…
Για μένα τώρα ή ευσπλαχνία είναι η θρησκεία μου, η συμπόνια, η μη Βία, ο ουμανισμός και ο πολιτισμός είναι οι θρησκείες μου και χορτοφαγία – ένα τεράστιο δώρο που μπορούσα να κάνω ποτέ στον εαυτό μου.
Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι ολικά χορτοφάγος, γιατί με τη χορτοφαγία απολαμβάνω την καλή φυσική κατάστασή μου, με τη χορτοφαγία απολαμβάνω τις πεντανόστιμες πατατοσαλάτες, απολαμβάνω τις πεντανόστιμες μελιτζανοσαλάτες, την πεντανόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, τους πεντανόστιμους πατατοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες. Τώρα μου αρέσει το λαχανόρυζο, το σπανακόρυζο, το πρασόρυζο, το σελινόρυζο, οι λαχανοντολμάδες, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, οι πιπεριές γεμιστές, τα κολοκυθάκια και ντομάτες γεμιστές, το ριζότο, ο πουρές πατάτας, σαλάτες με βλίτα, αντίδια και ραδίκια, πιροσκί με πατάτες, πιροσκί με λάχανο και φασόλια, η βινεγκρέτ, το μπριάμ, τα φασολάκια με πατάτες.
Αντί να τρώω σάρκες, πτώματα, πρόσωπα, μωρά, παιδιά, οικογένειες και να πίνω γάλα που δεν μου ανήκει θα τρώω όλη τη ζωή μου μόνο φυτικές τροφές.

Όταν διάβασα σε ένα άρθρο για την ωμοφαγία, ότι πολλές αρρώστιες εμφανίζονται επειδή οι άνθρωποι τρώνε μαγειρεμένη τροφή, σκέφτηκα ότι αυτή η θεωρία πρέπει να είναι σωστή. Σκέφτηκα, ότι είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να τρώνε ωμή τροφή, όπως και οι πρόγονοι των ανθρώπων πριν τους παγετώνες, όπως τρέφονται ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι της πεδιάδας Χούνζα κοντά στον ποταμό Ινδό, όπως και όλο το ζωικό βασίλειο εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Σκέφτηκα να εφαρμόσω την ωμοφαγία στον εαυτό μου.
Σταμάτησα να τρώω μαγειρεμένη τροφή: πατάτες, μακαρόνια, όσπρια, ψωμί κλπ. Έτρωγα μόνο φρούτα, ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά μουλιασμένα σε νερό. Είχα τότε και τις δυνάμεις μου και την αντοχή. Όμως είχα ένα μεγάλο πρόβλημα – ήταν δύσκολο να βλέπω τους άλλους να τρώνε μακαρονάδες, αρακά με πατάτες, πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου, φακές. Μετά από ένα χρόνο ωμοφαγίας, για ένα χρονικό διάστημα, έτρωγα και μαγειρεμένη τροφή.
Διάβασα σε μια εφημερίδα, ότι θεωρείται κλοπή να τρως γαλακτοκομικά και μέλι. Προορίζονται για τα μικρά παιδιά τους και για να έχουν να φάνε το χειμώνα (οι μέλισσες). Μόλις το διάβασα αυτό, έκοψα και το μέλι. Ο άνθρωπος, επειδή έχει περισσότερη δύναμη και δεν σκέφτεται για τους άλλους, αλλά μόνο για τον εαυτό του, για το συμφέρον του, αφαιρεί από τους άλλους, απ’ αυτούς που είναι πιο αδύναμοι.
Όπου και να βρίσκομαι σκέφτομαι, ότι αυτή τη στιγμή σε όλα τα σφαγεία του κόσμου, σε όλα τα κτηνοτροφία, ορνιθοτροφεία και χηνοτροφία του κόσμου, στα λιβάδια και στα δάση, στα βουνά και στις πεδιάδες, στη γη και στον ουρανό οι άνθρωποι δολοφονούν εκατομμύρια μοσχάρια, χοίρους, πρόβατα, κατσίκια, κοτόπουλα, γαλοπούλες, άγρια πουλιά, κουνέλια, λαγούς, πάπιες, χήνες, άλογα, ελάφια,…Δολοφονούν ότι βρίσκουν μπροστά τους, δολοφονούν κάθε μέρα και κάθε λεπτό εδώ και χιλιάδες χρόνια, δολοφονούν σε όλα τα κράτη του κόσμου (και στην Ελλάδα επίσης). Δολοφονούν τους πιο αδύναμους, αυτούς οι οποίοι απ΄ όλα τα ζώα του κόσμου έχουν το πιο ήρεμο χαρακτήρα, αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν…
Ντροπή τους.

Την παραγγελία για να σκοτώνουν κάνουν απλοί άνθρωποι, ήσυχοι άνθρωποι, «καλοί» άνθρωποι, στα μαγαζιά, στις δουλειές, στα σπίτια τους για τις βάρβαρες εκδηλώσεις τους, για τα βαφτίσιά τους, για τα γενέθλια και τους γάμους τους.
Κάποιοι χορεύουν και γελάνε και κάποιοι άλλοι κλαίνε και πονάνε.
Στις κηδείες κάποιοι κλαίνε επειδή πέθανε δικός τους άνθρωπος, και κάποιοι άλλοι επειδή δεν θέλουν να πεθάνουν…
Ντροπή τους.

Ντροπή για τέτοιο Πολιτισμό που έχουν, ντροπή για την Παιδεία τους, ντροπή για τη Θρησκεία τους, ντροπή για τις βάρβαρες και ιερόσυλες κρεαταγορές και κρεοπωλεία τους, για τα βάρβαρα και ιερόσυλα έθιμά τους, για το βάρβαρο και ιερόσυλο ντύσιμό τους, για τις γούνες και τα παπούτσια τους, για τις τσάντες και τις ζώνες τους από τα γδαρμένα και δολοφονημένα.
Ντροπή στους μαγείρους και στις μαγείρισσες για την «τέχνη» τους, για τις βάρβαρες και ιερόσυλες «συνταγές» τους, για τα τηγάνια τους και τις κατσαρόλες τους, για τα βιβλία και τις εκπομπές τους πώς να μετατρέπεις σορούς των άμοιρων και όμορφων πλασμάτων σε «σουβλάκια και μακαρόνια με κιμά», σε «κοτόσουπες και αρνάκι ψημένο μέσα σε ψωμί», σε «χοιρινό με λάχανο και πάπια με πατάτες και κάστανα».
Πόσο αναίσθητοι πρέπει να είναι αυτοί οι άνθρωποι, πόσο αδιάφορη πρέπει να είναι αυτή η κοινωνία, πόσο βάρβαρος πρέπει να είναι αυτός ο Πολιτισμός για να φτάνουν αυτοί οι άνθρωποι στο σημείο να μαγειρεύουν και να τρώνε κάποιον άλλον, να μαγειρεύουν και να τρώνε σορούς των μικρών και των μεγάλων.

«Κάποτε ένας γέροντας ασκητής είχε πάει στην πόλη για μια δουλειά. Όταν γύρισε, τον ρώτησαν οι άλλοι ασκητές τι είδε, κι εκείνος είπε ότι δεν είδε τον κόσμο, αλλά μόνο άγρια δέντρα έβλεπε!» (Από το βιβλίο του Πρεσβ. Διονύσιου Τάτση «Ο Γέροντας Παϊσιος»)

Για αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν, αν είμαι χριστιανός ή όχι, θα απαντήσω ότι μεγάλωσα σε μια οικογένεια χριστιανών ορθόδοξων, όπως σχεδόν όλος ο Ελληνικός και Ρωσικός λαός. Εγώ όμως μια έλεγα ότι πιστεύω στο Θεό, μια έλεγα ότι δεν πιστεύω. Το 1989 – 1992 με το στυλό στο χέρι μελέτησα όλη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και ό,τι μου άρεσαν εκεί, έγραφα σε ένα τετράδιο.
Το 1993 – 1994, εδώ στην Ελλάδα, όταν έγραψα ένα σύγγραμμα για μια δική μου θεωρία για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι γαλαξίες, οι πλανήτες, για μια φόρμουλα για ό,τι υπάρχει στη γη και στο σύμπαν είχα γράψει ότι υπάρχει Θεός, ότι το σύμπαν είναι ο Θεός, ότι είμαστε τα κύτταρα του Θεού. Όταν όμως διάβασα για τον Θαλή τον Μιλήσιο, ο οποίος έλεγε ότι …«δεν δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος τον Θεό», άλλαξα τη γνώμη. Δεν πιστεύω στο Θεό και δεν είμαι σε καμία θρησκευτική ή παραθρησκευτική οργάνωση.
Μου αρέσει η διδασκαλία του Χριστού και ακολουθώ τις εντολές του Θεού – «Να. Σας έδωσα κάθε είδους χορτάρι, που κάνει σπόρους, και κάθε είδους δέντρο, που κάνει καρπούς. Όλα αυτά θα είναι η τροφή Σας. Σε όλα τα ζώα της γης και τα πουλιά του ουρανού και τα ερπετά και σ’ όλα τα πλάσματα της γης έδωσα χλωρό χορτάρι για να τρέφονται μ’ αυτό» (Βίβλος, Κεφάλαιο 1, στοίχ. 29 και 30).
Ακολουθώ τις εντολές του Ιησού Χριστού και με το παραπάνω – «να τρέφεστε με όλα αυτά που βρίσκετε στο τραπέζι του Θεού, καρπούς δέντρων, σπόρους και χρήσιμα βότανα, γάλα των ζώων και μέλι από μέλισσες. Όλη η υπόλοιπη τροφή είναι η δουλειά του Σατανά, οδηγούν στην αμαρτία, αρρώστια και θάνατο», γι αυτό μπορώ να πω ότι είμαι χριστιανός και με το παραπάνω.
Θεωρώ, ότι οι μόνοι χριστιανοί εδώ στην Ελλάδα είναι οι ασκητές του Αγίου Όρους, οι οποίοι δεν τρώνε ούτε ψάρια, ούτε σάρκες δολοφονημένων ζώων και επίσης ανθρώπους χορτοφάγους, καρποφάγους – όλους αυτούς, οι οποίοι ακολουθούν τις πρώτες εντολές του Θεού και του Χριστού και κανέναν άλλον.
Επίσης, δεν πρέπει οι δήθεν χριστιανοί από τη μία πλευρά να μιλάνε για τη Θεία Αγάπη, για αγάπη σε όλους και από την άλλη πλευρά να κάνουν τη δουλειά του Σατανά. Άλλα λένε και άλλα κάνουν. Αυτοί (οι δήθεν χριστιανοί) κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίζεται η αιματοχυσία, η βία, να αρρωσταίνουν οι ίδιοι σωματικά και ψυχικά και να έχει όλος ο κόσμος προβλήματα.
Θαυμάζω τους αρχαίους Αιγύπτιους, οι οποίοι για 6 χιλιάδες χρόνια είχαν τον Θεό Όσιρη, ο οποίος τους απαγόρευε να τρώνε κρέας. Τους θαυμάζω για την ηθική τους, για τον πολιτισμό τους και την θρησκεία τους. Τους θαυμάζω γιατί οι Αιγύπτιοι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να αμαρτήσουν τρώγοντας κρέας.
Πρέπει να ξέρει ο κάθε σκεπτόμενος πολιτικός και κάθε σκεπτόμενος πολίτης, οι εκπαιδευτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι ακαδημαϊκοί, οι συγγραφείς και δημοσιογράφοι, οι εκδότες και νομοθέτες, οι Πατέρες της Εκκλησίας, οι Υπουργοί και Υφυπουργοί του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργοί και Υφυπουργοί του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι ευρωβουλευτές, ο Ο.Η.Ε. και η G8, ότι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία των ανθρώπων και του κόσμου από διάφορες ασθένειες της ψυχής και του σώματος, από τη βία στην οικογένεια και στα σχολεία, αυξανόμενη εγκληματικότητα και αγριότητα, ναρκωτικά, αλκοολισμό και υποσιτισμό, ρύπανση του περιβάλλοντος, εξαφάνιση χιλιάδων ειδών ζώων και φυτών περνάει μέσα από τη φιλοσοφία της χορτοφαγίας και της Μη Βίας.
Για το καλό της ανθρωπότητας και για το καλό της φύσης πρέπει να σταματήσει αυτή η ντροπή, πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Οι καλοί πολίτες, οι χριστιανοί, οι άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, οι ευαίσθητοι και ευσυνείδητοι πολίτες πρέπει να ζητήσουν να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα σφαγεία του κόσμου, να ζητήσουν να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα ορνιθοτροφεία του κόσμου, να ζητήσουν να σταματήσει η δολοφονία των ευαίσθητων υπάρξεων.
Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του κάθε συνειδητού πολίτη, αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος της εκκλησίας, των οργανώσεων, των συλλόγων, των ιδρυμάτων, των κομμάτων, του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών.
Κάθε μέρα οι άνθρωποι σκοτώνουν τους πιο αδύνατους, τους πιο ευαίσθητους, τους μικρούς και τους μεγάλους. Σκοτώνουν αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να μιλήσουν και να πουν για τα προβλήματά τους. Σκοτώνουν και τους τα τρώνε.
Μιλάνε για τη μουσική, για τα τραγούδια, για τον πολιτισμό και την ηθική, για το τι είναι το δίκαιο και τι είναι το άδικο. Μιλάνε για το σινεμά, για τα βιβλία και την ιστορία, για το τι είπε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Σωκράτης, γράφουν ποιήματα, νουβέλες, κάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με ψημένα ψαράκια, σουβλάκια, μπιφτέκια, παϊδάκια από μαγειρεμένα πτώματα δολοφονημένων πουλιών, ψαριών, μοσχαριών, χορεύουν, τραγουδούν.
Δεν περιμένω κανένα καλό από ανθρώπους που τρώνε πτώματα, όποιος και να είναι αυτός. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτε καλό για τους ανθρώπους, για τον τόπο που ζουν, για την κοινωνία. Φταίει η παιδεία τους, φταίει η αναισθησία τους, φταίει η αδιαφορία για τη ζωή και το θάνατο των υπόλοιπων όντων.
Όπου και να βρίσκεστε, στο σπίτι, στη δουλειά, στις διακοπές, στη διασκέδαση να σκέφτεστε ότι δίπλα σας, στις πόλεις και στα χωριά κάθε λεπτό και κάθε στιγμή οι άνθρωποι δολοφονούν εκατομμύρια μοσχάρια, χοίρους, πρόβατα, κατσίκια, κοτόπουλα, γαλοπούλες, άγρια πουλιά, κουνέλια, λαγούς, πάπιες, χήνες, άλογα, ελάφια…..Δολοφονούν κάθε μέρα και κάθε λεπτό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δολοφονούν τους πιο αδύνατους, αυτούς οι οποίοι απ΄ όλα τα ζώα του κόσμου έχουν το πιο ήρεμο και ισορροπημένο χαρακτήρα, αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν, αυτούς οι οποίοι δεν ξέρουν τη γλώσσα των ανθρώπων και δεν μπορούν να πουν … ΟΧΙ!!!……..Δεν θέλουμε να πεθάνουμε!!! ………..Θέλουμε να ζήσουμε!!!!…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s