Στην χορτοφαγία τείνουν οι ευφυείς


Τα παιδιά που έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας είναι πιθανότερο να γίνουν χορτοφάγοι ως ενήλικες, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν Βρετανοί επιστήμονες.

Η έρευνα έγινε με δείγμα άνω των 8.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 30 χρόνων, των οποίων των IQ μετρήθηκε όταν ήταν στα δέκα τους χρόνια, και έδειξε ότι όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης ευφυΐας τους, τόσο περισσότερες ήταν και οι πιθανότητες να γίνουν χορτοφάγοι καθώς μεγάλωναν.
Η δρ. Κατρίν Γκέιλ, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον, στην Αγγλία τονίζει ότι «οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι ως παιδιά, οι οποίοι προφανώς θα διατηρήσουν αυτή την ευφυΐα στα 30 τους, είναι πιο πιθανό να δηλώσουν χορτοφάγοι στην ηλικία αυτή, παρά εκείνοι που είναι λιγότερο έξυπνοι».
Η ίδια πρόσθεσε ότι οι διαπιστώσεις της έρευνας, που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της British Medical Journal, είναι αντίστοιχες με άλλες μελέτες που έχουν δείξει ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή και να ασκούνται περισσότερο.
«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν τη χορτοφαγία με χαμηλότερο ρίσκο για καρδιακά νοσήματα. Οι άνθρωποι που είναι χορτοφάγοι τείνουν να έχουν χαμηλότερη πίεση, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο», ανέφερε επίσης η δρ Γκέιλ.
Χαρακτηριστικό των διαπιστώσεων των επιστημόνων είναι ότι για κάθε 15 μονάδες υψηλότερου δείκτη ευφυΐας, η πιθανότητα να γίνει κάποιος χορτοφάγος αυξάνεται κατά 38%.
Σημειώνεται ότι, πάνω από το 33% των ανδρών και των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα χαρακτήρισαν τους εαυτούς τους χορτοφάγους, αλλά διευκρίνισαν ότι καταναλώνουν λευκό κρέας και ψάρι. Μόλις το 4% δήλωσε ότι δεν καταναλώνει κανένα είδος κρέατος και το 2,5% δεν καταναλώνει κανένα ζωικό προϊόν. 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s